Projekti / manifestacije

Manifestacije općenito
 
Grad Zagreb daje se podršku promidžbi i plasmanu proizvoda poljoprivrednih proizvođača s područja Grada Zagreba putem predstavljanja proizvoda na prigodnim sajmovima, te organiziranjem manifestacija i promotivnih prodaja u Gradu Zagrebu. Najave pojedinih prigodnih prodaja i manifestacija pronađite ovdje: Aktualnosti
 
 
Projekt Modernizacija Zoološkog vrta u Zagrebu - I. faza 

Nositelj projekta: Grad Zagreb
Partner u projektu: Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba
Trajanje projekta: 24 mjeseca (listopad 2014. – rujan 2016.)
Operativni program: Regionalna konkurentnost 2007. − 2013.
Ukupna vrijednost projekta:  37.853.343,04 kn
Izvori financiranja: Europski fond za regionalni razvoj (ERDF) – bespovratna sredstva EU 35.960.675,88 kn (95%)
Proračun Grada Zagreba: 1.892.667,16 kn
Opći cilj projekta: Jačanje turističkoga potencijala grada Zagreba

Projekt Modernizacija Zoološkog vrta u Zagrebu – prva faza nastao je kao rezultat prepoznavanja potencijala i potreba za daljnjim jačanjem kapaciteta i atraktivnosti ponude ustanove. Usklađen je s ciljevima i prioritetima Razvojne strategije Grada Zagreba – ZagrebPlan.
Projektom se cilja povećati turistički i edukacijski potencijal te ponudu Zoo vrta, kao i uspostavi učinkovitijega sustava upravljanja i poslovanja ustanove.
Osim novih atraktivnih sadržaja u vidu turističke i edukativne infrastrukture s primjenom novih tehnologija, dodatnu vrijednost predstavlja i restauracija kulturne baštine unutar Zoo vrta.
Projekt će biti realiziran etapno, kako se ne bi ometalo redovito poslovanje Zoo vrta, a obuhvaća izgradnju volijere za afričke ptice, nastambe za pelikane, glavnoga ulaza za posjetitelje s infocentrom, novoga izlaza te dva nova pješačka mosta, uređenje suvenirnice s nastambom Madagaskar, izgradnju restorana s terasom, uređenje Labuđega otoka, sanaciju Lavljega mosta sa statuama lavova, sanaciju Napuljskoga ribara, izgradnja edukativnoga centra s trgom te druge planirane aktivnosti.
 

Edukativni gljivarski centar

Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba, Javna ustanova Maksimir i Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić zaključili su Sporazum o osnivanju edukativnog centra i stalnog izložbenog prostora – „Bogatstvo svijeta gljiva Grada Zagreba“.
Edukativni centar i stalni izložbeni prostor nalazi se na Trgu bana Josipa Jelačića 3. U Edukativnom centru posjetitelji mogu razgledati 1100 primjeraka liofiliziranih – živih gljiva, što znači u njihovom izvornom obliku, veličini i boji te prirodnom staništu, a sam prostor Centra ujedno je i mjesto odvijanja različitih aktivnosti: edukacija građanstva i znanstveno proučavanje gljiva, održavanje radionica i organiziranje izleta za djecu i odrasle radi prikupljanja gljiva za izložbene eksponate, stručno i znanstveno determiniranje gljiva - izložbenih eksponata i stvaranje odgovornosti za očuvanje okoliša i bioraznolikosti krajobraza.
Edukativnim centrom od 2015. upravlja Javna ustanova „Maksimir“ na čijim web stranicama možete saznati više o aktualnim događanjima (Javna ustanova Maksimir).