clanak False

91 novi slučaj zaraze koronavirusom

07.10.2020.
U Zagrebu je u protekla 24 sata provedeno 1 058 testiranja na koronavirus, a zabilježena je 91  novooboljela osoba. Mjera samoizolacije je određena za 290 osoba, izvijestili su iz NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Za 32 novooboljele osobe još nije utvrđena epidemiološka anamneza, 46 su kontakti s ranije oboljelim, za jednu se pretpostavlja da je inficirana tijekom hospitalizacije, a za 6 na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, dok su 3 doputovale iz BiH, a obrada za 3 osobe je u tijeku.

Tijekom proteklog dana u domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba nije bilo novooboljelih, niti djelatnika niti korisnika. No, utvrđen je pozitivan nalaz testa kod jednog  osnovnoškolca pa je mjera samoizolacije određena za 18-ero učenika.
Zaključno, u Zagrebu su trenutno aktivna 503 slučaja, a 2 195 osoba je u samoizolaciji
, izvijestila je pomoćnica ravnatelja NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ Cecilija Rotim pa je na sve  pozitivne apelirala da budu iskreni i da ne skrivaju kontakte.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić je novinarima zahvalila što prate koronakrizu i što o njoj pravodobno izvješćuju javnost. Još jedanput je pozvala sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva izvijestio je da se jučer postupalo na 45 gradskih lokacija s kojih je prikupljena 121 tona građevinskog otpada.

Gradske vijesti - 2020.