clanak False

Akademik Dragan Čović kod gradonačelnika

19.06.2018.
Ususret svečanosti u povodu uručenja titule počasnog doktora Zagrebačkog sveučilišta, gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi akademika Dragana Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Akademik Čović rekao je kako je, među ostalim, informirao gradonačelnika o aktualnoj političkoj situaciji u BIH ususret skorim izborima. Razgovarali smo i o tome kako unaprijediti našu suradnju. Grad Zagreb je puno više od lokalne razine vlasti - tu se dešava sve što se tiče gospodarstva, kulture, politike i znanosti, tako da se naša suradnja mora dodatno unaprijediti kako bi očuvali ovo naše nacionalno biće u Bosni i Hercegovini. Stoga, naglašavam kako politiku trebamo zajednički promišljati. Uvijek smo bili jedan uz drugog i tako će ostati i dalje, rekao je Čović.

Kao hrvatski sin Bosne i Hercegovine i prijatelj sva tri naroda u BiH nikada nisam dvojio da kada god sam u BiH pomognem onoliko koliko mogu. Pozivam sve Hrvate u BiH i izvan nje da sačuvamo opstojnost, ravnopravnost i konstitutivnost Hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini ususret izborima u listopadu, istaknuo je gradonačelnik.
 

Gradske vijesti - 2018.