clanak False

Bukobran na Slavonskoj kod Vrbika

14.06.2018.
Na Slavonskoj aveniji kod Vrbika završen je bukobran dužine cca 330 metara, izgradnju kojeg su inicirali stanovnici naselja. U okviru radova hortikulturno je uređen pojas uz bukobran, napravljena rampa za invalide te nove stepenice.
 
Pregovore s građanima započeli smo prije pet godina, rekao je na licu mjesta gradonačelnik, zahvalivši građanima na strpljenju. Mi smo svoje napravili, a stanovnici će vam reći koliko im to znači.
 
Predstavnici Vijeća Gradske četvrti Trnje i stanara okolnih zgrada izrazili su zadovoljstvo jer je zbog bukobran, kako su naglasili, buka smanjila za oko 50% i da sada mogu spavati kraj otvorenih prozora i vani normalno razgovarati u dvorištima i parku.
 
Radovi su započeli u listopadu prošle godine, a ukupna investicija iznosi cca 4,2 milijuna kuna. U suradnji s Dječjim vrtićem Vrbik osmišljeno je ukrašavanje bukobrana. Naime, djeca su na temu grad Zagreb izradila radove u tehnici kolaž koji su u obliku naljepnica preneseni na bukobran, a zidovi rampe za invalide ukrašeni su u suradnji s akademskim umjetnikom Lavom Paripovićem koji stanuje na Vrbiku.
 
 

Gradske vijesti - 2018.