clanak False

Dan Grada Petrinje

10.08.2018.
Na poziv gradonačelnika Grada Petrinje Darinka Dumbovića i predsjednice Gradskog vijeća grada Petrinje Magdalene Komes, u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pozdravio je prisutne na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje u povodu Dana Grada Petrinje i blagdana sv. Lovre.
 
Ne znam jesam li sretniji večeras ili sam bio u ponedjeljak ujutro kada sam ispratio djecu iz Petrinje na more. Djela govore više od riječ, istaknuo je gradonačelnik. Grad Zagreb, kao glavni grad Republike Hrvatske, ima obavezu pomagati ostalim dijelovima Hrvatske i boriti se za ravnomjerni razvoj zemlje, ne samo retorički već i djelom, dodao je gradonačelnik te naglasio da je ponosan i sretan što Zagreb može bar malo pomoći Petrinji, Vukovaru, Kninu, Gospiću i svim krajevima koji su stradali u Domovinskom ratu. Zagreb Petrinju nikada ne smije zaboraviti.
 
Domaćini su na Sjednici, između ostalog, istaknuli doprinos i pomoć Grada Zagreba, s kojim je Grad Petrinja prijatelj od 2015. kada su potpisali Sporazum.

Gradske vijesti - 2018.