clanak False

Dan zagrebačkih maturanata 19. svibnja_PROGRAM

17.05.2017.
Grad Zagreb i ove godine, kao i dugi niz godina do sada organizira proslavu posljednjeg dana nastave za učenike završnih razreda zagrebačkih srednjih škola, poznatu  pod nazivom Dan zagrebačkih maturanata.

Program ovogodišnje proslave počinje na Trgu bana Josipa Jelačića u petak, 19. svibnja u 11:00 sati. Na Trgu je predviđeno okupljanje oko 6.000 maturanata te glazbeni program u izvedbi Astralis Team DJ-a. Na glazbenom programu koji će se održati u parku Bundek očekuje se dodatnih 3.000 maturanta.
 
Obraćanje gradonačelnika Milana Bandića svim okupljenima na Trgu bana Jelačića predviđeno je u 11.55 sati, a točno u podne predviđen je polazak povorke prema parku Bundek.
 
Prigodno uređen kamion će voditi povorku prema parku Bundeku, gdje se očekuje dolazak oko 13.30 sati. Povorka će se kretati trasom: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana - Bundek. Povorku će pratiti zdravstvena ekipa,  prometna policija i zaštitari u svrhu osiguranja sudionika.
 
Voditelj programa na Bundeku bit će animator Marko Petar Orešković, a za maturante je organiziran bogat glazbeni program u kojem sudjeluju - DJ Mike C,  Kings Live, DJ FRX te kao specijalno iznenađenje pjevač i glazbenik Ivan Zak.

U svrhu sigurnog i dostojanstvenog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, cijelo vrijeme održavanja programa u parku Bundek će dežurati zdravstvena ekipa, vatrogasci, spasioci i redarska služba, a po završetku programa koji završava u 22.00 sata, radi lakšeg i bržeg povratka sudionika svojim domovima, ZET će osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza.
 

PROGRAM


Trg Bana Josipa Jelačića

11:00 Početak programa

Glazbeni kamion je pozicioniran ispred Manudševca, parkiran u smjeru Praške (okomito na Prašku) tako da prikolica sa razglasom formira binu usmjerenu prema zapadu (prema spomenku bana Josipa Jelačića i Satu).

Program na kamionu

Izvođač: Astralis Team DJ
Voditelj animator: Marko Petar Orešković

DJ pušta glazbu, voditelj animira maturante te stvaraju pozitivno ozračje najavljujući program i pozivajući maturante na zajedničko druženje.

11:55 – 12:00 - obraćanje Gradonačelnika maturantima.

Gradonačelnik odbrojava do podneva do Gričkog Topa.

12:00 - Grički top označava početak tzv. flash moba, Atomic Dance factory počinje s animacijom, plesači izvode koreografiju, animator i gradonačelnik pozivaju maturante na sudjelovanje svojim primjerom (Gradonačelnik pleše ako želi)
12:05 - Manequin challenge, kad plesači završe koreografiju ostaju u pozicijiama te kamera kreće kroz njih dok voditelj/animator poziva sve da se pridruže.
12:10 - Kamion kreće prema Bundeku uz glazbeni program Astralis Team DJ

Dolazak kamiona na Bundek se predviđa oko 13:30 sati

Jezero Bundek

Voditelj animator Marko Petar Orešković vodi, najavljuje program i animira posjetitelje.
13:00 – 15.00 - DJ Mike C
15:00 - 16:30 - Kings Live
16:30 - 16:55 - DJ FRX
17:00 - 19:00 - IVAN ZAK
19:00 - 21:00 - DJ MARIO PALMAR
21:00 - 22:00 - DJ FRX
 

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA


Gradske vijesti - 2017.