clanak False

Dodijeljen 8. Volonterski Oskar

Volonterski centar Zagreb je u suradnji s Gradom Zagrebom u četvrtak, 23. veljače, dodijelio 8. Volonterski Oskar, nagradu za zagrebačkog volontera/ku godine. 
24.02.2017.

Volonterski centar Zagreb je u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u četvrtak, 23. veljače 2017. dodijelio 8. Volonterski Oskar, nagradu za zagrebačkog volontera/ku godine.

U Starogradskoj vijećnici prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Istaknuo je kako je najveća Božja blagodat sposobnost da se dariva i da se bude dariven. Ovi ljudi toga imaju na izvoz i učimo od tih dobrih, hrabrih i plemenitih ljudi, poručio je gradonačelnik.

Vjerujemo da volonterstvo može biti pokretačka snaga aktivne, odgovorne i humane zajednice, rekla je Jela Prgić Znika, izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb te je pozvala sve da se uključe u volontiranje.

Nagradu je osvojio Matej Ilić Buljan (27), volonter Hrabrog telefona i promotor pozitivnog roditeljstva sa 73% od 3 572 glasa građana. Uz Mateja, nagrađene su još dvije finalistice koje su odabrane u drugi krug natječaja: Martina Hodinj (18), voditeljica Volonterskog kluba Prve gimnazije te Marijana Jergović (52), volonterka i predsjednica udruge Smiješak za sve.

Također, ove godine je prvi put dodijeljena posebna nagrada za životno djelo i to Mariji Fulgosi (67), volonterki Katoličke udruge Kap dobrote, koja već više od 30 godina predano volontira u zajednici s najugroženijim društvenim skupinama.

Uzvanicima se obratila Anka Juričić (77), prošlogodišnja dobitnica nagrade i dugogodišnja volonterka Doma za starije osobe Trešnjevka. Volontiranje je način za stvaranje dobrih međuljudskih odnosa. Volonteri su ponos Hrvatske, poručila je Anka. 

 

Gradske vijesti - 2017.