clanak False

Dodjela Medalja Grada Zagreba

Gradonačelnik Milan Bandić uručio je Medalje Grada Zagreba istaknutim pojedincima i društvima za posebne zasluge na području njihova rada i djelovanja.
27.04.2017.


Na prigodnoj svečanosti u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je Medalju Grada Zagreba uručio djelatnicima koji su više od 40 godina života,  nesebično se zalažući, proveli u trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Zagreba i u gradskim upravnim tijelima. Medalje su dobili i prodavači Tržnica grada Zagreba s radnim stažom duljim od 50 godina za razvoj poljoprivrede i proizvodnje, humanitarci – dobrovoljni darivatelji krvi, među kojima su oni koji su krv darovali više od 200 puta te sudionici Paraolimpijskih igara u Riju 2016., a  koji su braneći boje Hrvatske osvojili pet medalja, tri u atletici i, po prvi put, dvije u stolnome tenisu. Među dobitnicima su  Nenad Hučić, zaposlenik Zagrebačkog holdinga koji je spriječio pljačkaše da starijoj Zagrepčanki otuđe osobnu torbicu na Vrbiku i Ante Breko, urednik i voditelj emisije Sport nedjeljom koja se emitira na Z1 televiziji,  a koju je Hrvatski zbor sportskih novinara  ocijenio najboljom sportskom emisijom u Hrvatskoj u 2016.

Sretan sam i ponosan što večeras dodjeljujem Medalju Grada Zagreba najplemenitijim ljudima i istinskim herojima ovoga grada, rekao je gradonačelnik Bandić. Kada je netko vjeran svomu poslu i gradu 40 godina ili daruje krv više od 75 puta, najmanje što možemo reći je hvala, dodao je gradonačelnik.

U ime svih dobitnika, paraolimpijka Sandra Paović je zahvalila Gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću. Velika hvala gradonačelniku Bandiću zato jer vrednuje naš rad, rezultate te žrtvu i humanost, rekla je Sandra te je dodala kako se trude  svakim danom  biti sve bolji i bolji.

Gradske vijesti - 2017.