clanak False

Dodjela nagrade Europski tjedan mobilnosti 2011.

19.04.2017.

U obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti 2011. uključilo se 2.268 europskih gradova, a Grad Zagreb je ponovno podnio prijavu za nagradu Mobility Award koja se dodjeljuje za kvalitetu aktivnosti kojima se obilježava glavna tema, sveobuhvatnost akcijskog plana u odnosu na manifestacije, događanja i uključenost građana, strateški pristup u promociji i komuniciranju Europskog tjedna mobilnosti prema građanima i medijima, inovativnost u trajnim mjerama te kvalitetu i brojnost partnerstava s lokalnim dionicima u organizaciji aktivnosti.

Između gradova prijavljenih za nagradu, ocjenjivački žiri izdvojio je deset najuspješnijih te tri finalista među kojima je po drugi put nominiran Grad Zagreb. Preostali finalisti su bili Bologna (Italija) i Larnaka (Cipar).

Na svečanoj ceremoniji dodjele nagrade EMW Award 2011., koja je održana 05. ožujka 2012. u Muzeju glazbenih instrumenata u Bruxellesu, nagradu je osvojila Bologna, a Zagreb i Larnaka su podijelili drugo mjesto.

Ponovnim ulaskom Zagreba u veliko finale te Labina u deset najboljih gradova, nastavljen je niz sjajnih rezultata hrvatskih predstavnika, pri čemu je najveći uspjeh osvajanjem nagrade "Europski tjedan kretanja 2007." ostvario grad Koprivnica.

Među 2.268 sudionika, uz Zagreb i Labin, bilo je još 16 hrvatskih gradova - Crikvenica, Čakovec, Dubrovnik, Đurđevac, Ivanić-Grad, Koprivnica, Krapina, Mali Lošinj, Nova Gradiška, Osijek, Pula, Rijeka, Šibenik, Trogir, Zabok i Zadar.