clanak False

Dodjela psa pomagača dječajku s poteškoćama u razvoju

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je Bruni Mihaliću, dječaku s poteškoćama u razvoju u Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet dodijelio psa pomagača.
27.04.2017.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je Bruni Mihaliću, dječaku s poteškoćama u razvoju u Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet dodijelio psa pomagača.

Danas smo se okupili zahvaljujući gradonačelnikovoj donaciji  za školovanje  Done, psa  koji će Bruni pomagati u svakodnevnome životu i  u svladavanju poteškoća koje su posljedica epilepsije te u situacijama ponavljanja epileptičkog napadaja, rekla je Mira Katelenić, predsjednica Hrvatske udruge za školovanja pasa vodiča i mobilitet.  U znak  zahvalnosti  za financijsku potporu školovanja pasa pomagača, Zahvalnicu je gradonačelniku u ime Udruge uručila njezina predsjednica.

Posebna mi je čast da kao počasni predsjednik Udruge, a u ime Grada, dječaku Bruni mogu dodijeliti psa, rekao je gradonačelnik Bandić te je dodao kako su upravo psi najbolji  motivatori i terapeuti  za svakodnevne aktivnosti djece s poteškoćama u razvoju. Proteklih 17 godina smo uspješno surađivali na promoviranju dobrih djela i na tome tragu ćemo nastaviti kako bismo pomogli najpotrebnijima, dodao je gradonačelnik.

Kako se čulo, uključivanje pasa pomagača u život djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom izravno doprinosi unaprjeđenju razvojnih procesa i kvaliteti njihova života.


Gradske vijesti - 2017.