clanak False

Dodjela Stipendija Grada Zagreba učenicima i studentima s invaliditetom

30.04.2019.
U Staroj gradskoj vijećnici, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je ugovore o Stipendijama Grada Zagreba učenicima i studentima s invaliditetom za školsku/akademsku godinu 2018./2019.

Iz godine u godinu povećava se broj stipendista učenika i studenata s invaliditetom, a ove godine pravo na korištenje ostvario je 21 učenik i 14 studenata, rekao je gradonačelnik Bandić. Stipendija za učenike iznosi 2,500,00 kuna, a za studente 3,600,00 kuna, a nadam se da ćemo sljedeće akademske godine imati i kojeg stipendistu doktoranda među osobama s invaliditetom.

U ime stipendista zahvalila se Lada Požarić studentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, istaknuvši da će stipendija kako njoj tako i njezinim kolegama dati dodatni vjetar u leđa i uvelike olakšati svakodnevni život u učenju, terapijama te slobodnim aktivnostima.

Grad Zagreb dodjeljuje Stipendije 12. godinu zaredom, a do sada je ukupno dodijeljeno 234 stipendija od čega 131 učenicima i 103 studentima s invaliditetom, istaknula je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić. Od prošle godine uveli smo i Stipendiju za doktorande koja iznosi 4,500,00 kuna, a s obzirom da nije bilo prijavljenih kandidata povećali smo broj učeničkih i studentskih stipendija.
 

Gradske vijesti - 2019.