clanak False

Družba Braća hrvatskog zmaja kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić je u Gradskoj upravi primio izaslanstvo Družbe Braća hrvatskog zmaja predvođeno Dragicom Krpan, meštrom protonotarom i zamjenicom velikog meštra. 
27.02.2017.


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je u Gradskoj upravi primio izaslanstvo Družbe Braća hrvatskog zmaja predvođeno Dragicom Krpan, meštrom protonotarom i zamjenicom velikog meštra.

Gosti su gradonačelniku uručili prvi svezak Zmajske kronike, petoknjižne edicije o djelovanju i radu Družbe Braća hrvatskog zmaja.

Nakon sastanka, u izjavi za novinare je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport pohvalio rad i djelovanje Družbe te je najavio kako će izdavanje sljedećih svezaka financijski pomoći Grad Zagreb.

Hvaleći dosadašnju suradnju s gradonačelnikom Bandićem, Dragica Krpan je napomenula kako prvi svezak govori o prvih pet godina djelovanja, odnosno o vremenu kada je Družba ostvarila velike kulturne i povijesne projekte važne za Grad Zagreb, npr.: Gradsku knjižnicu, Gradski muzej i Gradski arhiv. Vjerujemo da će gradonačelnik donijeti odluku da se određeni dio ovih knjiga otkupi kako bi postale dostupne svim građanima u zagrebačkim knjižnicama, dodala je gospođa Krpan.

Sastanku u Gradskoj upravi su prisustvovali Josip del Ivegllio, meštar obredničar i Milovan Petković, obnovitelj Družbe i autor Zmajske kronike.

 

Gradske vijesti - 2017.