clanak False

Besplatne kreativne radionice za djecu školskog uzrasta u zagrebačkim centrima za kulturu

17.06.2021.
Zagrebački centri za kulturu tijekom školskih praznika organiziraju besplatne kreativne radionice za djecu školskog uzrasta. Radionice se uglavnom održavaju u jutarnjim satima, a školarci, ovisno o svojim afinitetima mogu birati između plesnih, dramskih, likovnih te filmskih radionica. Zbog velikog interesa za neke radionice potrebne su predbilježbe.
 
U Centru Mladih Ribnjak program ljetnih školskih praznika odvijat će se svaki radni dan od 21. lipnja do 16. srpnja 2021. godine od 10 do 12  i od 17 do 19 sati. Svi zainteresirani moći će birati između kreativnih radionica: boje i niti, filcanje vune, hulahopanje, kreativno plesanje, likovne radosti, moć bubnjeva…Više informacija na poveznici ovdje. 

Tijekom ljeta Centar za kulturu i film Augusta Cesarca organizira besplatne kreativne radionice. U Ilici 227 i u zelenoj oazi uz Ljetnu pozornicu Tuškanac očekuju vas razne kreativne radionice, likovne, lutkarske, ekološke... Programi se odvijaju uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera. Zbog ograničenog broja polaznika obavezne su prijave uz naznaku izabranog programa. Sudjelovanje je besplatno i sav materijal je osiguran. Više informacija o programu na poveznici ovdje.

Za svu osnovnoškolsku djecu koja dio praznika provode u Zagrebu Centar za kulturu i informacije Maksimir organizirao je likovno-plesno-dramske radionice podijeljene u cikluse pod nazivom KRAP – kreativne radionice za vrijeme praznika. Ove godine zbog pandemije koronavirusa održat će se četiri ljetna ciklusa i to na otvorenom, u prostoru Osnovne škole Vladimira Nazora. Prvi termin počinje 28. lipnja, a više informacija o radionicama dostupno je na poveznici ovdje. 
 
U sklopu manifestacije “Ljeto u Susedgradu“ Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad organizira i  plesno-rekreativne, likovne i znanstveno popularne radionice. Svi programi su besplatni, a za radionice su potrebne prijave. Više o programu i prijavama na poveznici ovdje.

Centar za kulturu Novi Zagreb za ljetne praznike održava raznovrsne aktivnosti za učenike osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Pripremili su niz besplatnih radionica, igraonica i rekreativnih aktivnosti u razdoblju od 23. lipnja do 10. srpnja 2021. godine, od 10 do 14 sati. Više informacija na poveznici ovdje.

Centar za kulturu Trešnjevka i ove godine organizira besplatne ljetne radionice za osnovnoškolce. Program Cool School traje od 21. do 25. lipnja 2021. od 10 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. Sva djeca imaju priliku jutra na praznicima provesti u kreativnoj igri, zabaviti se i naučiti nešto novo. Radionice pokazuju kako je škola totalno cool i fora kad ju možete sami izabrati. Djeca će sljedeći tjedan moći učiti i zabaviti se na radionicama reciklaže, radionicama izrade instrumenata od recikliranog materijala, Bajkaonici, Festivalu zvijezda i Online herbariju.
Raspored radionica i prijave na poveznici ovdje.
 
Besplatne radionice za djecu školskog uzrasta  za vrijeme ljetnih praznika organizira i Kulturni centar Travno. Radionice “Mogu ja“ traju od 21. do 30. lipnja. Više informacija na poveznici ovdje.

Prijave su počele i za bogat program besplatnih radionica za vrijeme školskih praznika, koje od 24. lipnja do 14. srpnja organizira Narodno sveučilište Sesvete.  Više informacija na poveznici ovdje.

Radionice animiranog filma, likovne kolonije kao i radionicu stripa organizira za vrijeme školskih praznika i Narodno sveučilište Dubrava. Više informacija na poveznici ovdje. Radionice se održavaju tijekom srpnja i kolovoza.

Centar kulture na Peščenici organizira Pešča Campus, niz besplatnih, kreativnih radionica za učenike od 2. do 6. razreda osnovne škole. Radionica se održava u dvije grupe, maksimalan broj polaznika po grupi je 15. Program Campusa sastoji se od tri radionice koje se održavaju od 28. lipnja do 2. srpnja. 
 
 
 

Aktualno