clanak False

COVID-19 izvješće - 1.9.2021.

01.09.2021.
Prema podacima HZJZ-a novooboljelo je 166 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 71.058, što je 88 osoba više, nego jučer.
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 626 uzoraka, od kojih je 145 bilo pozitivno.
Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 239 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 132 osobe. Od 239 COVID + osobe: 89 osoba su kontakti COVID + osoba, 18 osoba izloženo je COVID-u u drugim županijama, tijekom godišnjeg odmora (Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska županija, Šibensko-kninska, Zadarska, Varaždinska i Vukovarsko - srijemska županija). 16 oboljelih osoba doputovalo je iz BIH i Austrije. 89 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, dok je pet osoba zaraženo prilikom različitih okupljanja - sportska događanja, obiteljska okupljanja i izlasci. Za četiri je osobe obrada u tijeku, a 15 zaraženih osoba nije kontaktirano zbog netočnih podataka (telefona i/ili elektroničke adrese) ili su odbijali primiti pozive. Kod jedne je osobe moguća izloženost na radnom mjestu, dok su dvije osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine.
U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata dijanosticirano je šest novooboljelih korisnika.
U Karanteni Grada Zagreba nalazi se jedna osoba.
Na cjepnom punktu Velesajam jučer su cijepljene 1.362 osobe. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 935 osoba.
Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 729 aktivnih slučajeva.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar