clanak False

COVID -19 izvješće - 14.2.2022.

15.02.2022.
Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu novooboljelo je 195 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 215.267, što je 1.615 osoba više, nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama je preminulo 26 osoba.
 
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 507 uzoraka PCR testiranja, a 225 je nalaza bilo pozitivno.
 
Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 503 oboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 22 osobe. Od 503 COVID-om zaražene osobe: 66 osoba su kontakti COVID + osoba, 31 oboljela osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, za pet osoba obrada je u tijeku, a 35 osoba obrađeno je od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine. Za 364 osobe poslana je uputa o mjerama, dok su dvije osobe izložene u odgojno-obrazovnim ustanovama. 
 
U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi jedna osoba.

U posljednja 24 sata, s obzirom na nove preporuke o samotestiranju učenika, nije bilo indikacija za izricanje mjera samoizolacije učenika osnovnih i srednjih škola. Uvidom u upite i mailove ravnatelja, razvidno je da dio roditelja odbija preporučeno testiranje te se očekuje da će samoizolacija učenika, koji nemaju razloge za izuzećem, biti određivana tijekom sljedećih dana.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su tri korisnika.
 
Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba nije bilo cijepljenja.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar