clanak False

COVID -19 izvješće - 16.3.2022.

20.03.2022.

Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu novooboljelo je 498 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 234.290, što je 16osoba više, nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama su preminule četiri osobe.  

 

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 688 uzoraka PCR testiranja, a 330 je nalaza bilo pozitivno.  

 

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 241 oboljelu osobu, a mjera samoizolacije izrečena je za 22 osobe. Od 241 COVID-om zaražene osobe 67 su kontakti COVID + osoba, jedna je doputovala iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a 65 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze. Za 31 osobu obrada je u tijeku, osam je osoba obrađeno od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine, za 67 osoba poslana je uputa o mjerama, dok je kod dvije osobe moguća izloženost na radnom mjestu.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze dvije osobe.

U posljednja 24 sata nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je šest korisnika i jedan nezdravstveni djelatnik.

 

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba nije bilo cijepljenja.


Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar