clanak False

COVID -19 izvješće - 18.3.2022.

20.03.2022.

Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu novooboljele su 442 osobe, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 234.930, što je 410 osoba više, nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama je preminulo pet osoba.  

 

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 636 uzoraka PCR testiranja, a 308 je nalaza bilo pozitivno.  

 

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 294 oboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 31 osobu. Od 294 COVID-om zaražene osobe 79 su kontakti COVID + osoba, jedna je osoba doputovala iz Irske, 75 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, a za 43 osobe obrada je u tijeku. 14 osoba obrađeno je od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine, za 75 osoba poslana je uputa o mjerama, kod tri je osobe moguća izloženost na radnom mjestu, dvije su izložene u odgojno-obrazovnim ustanovama, dok je kod dvije moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi jedna osoba.

U posljednja 24 sata nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je sedam korisnika.

 

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba nije bilo cijepljenja.


Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar