clanak False

COVID -19 izvješće - 27.2.2022.

27.02.2022.

Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu novooboljelo je 257 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 227.877, što su 824 osobe više, nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama je preminulo pet osoba.

  

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 511 uzoraka PCR testiranja, a 209 je nalaza bilo pozitivno. 

  

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 227 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 12 osoba. Od 227 COVID-om zaraženih osoba, 89 su kontakti COVID + osoba, tri su osobe doputovale iz Irske i BiH, 42 oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, a za 20 osoba obrada je u tijeku. Šest je osoba obrađeno od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine, za 61 osobu poslana je uputa o mjerama, dok je šest osoba izloženo na radnom mjestu.

 

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze tri korisnika.
 

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.
 

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je šest korisnika i dva zdravstvena djelatnika. 
 

Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za masovno cijepljenje Grada Zagreba nije bilo cijepljenja.


Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar