clanak False

COVID -19 izvješće - 27.3.2022.

27.03.2022.
Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu novooboljelo je 250 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 237.912, što su 404 osobe više, nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama su preminule dvije osobe.  
 
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 375 uzoraka PCR testiranja, a 160 je nalaza bilo pozitivno.  
 
Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 289 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za tri osobe. Od 289 COVID-om zaraženih osoba: 68 su kontakti COVID + osoba, dvije su doputovale iz BIH i Njemačke, 56 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, za 21 osobu obrada je u tijeku, a jedna je obrađena od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine. Za 138 osoba poslana je uputa o mjerama, kod jedne je moguća izloženost na radnom mjestu, jedna je osoba izložena u zdravstvenoj ustanovi, dok je jedna izložena u odgojno-obrazovnoj ustanovi. 

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi sedam osoba.

U posljednja 24 sata nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novoobolio je jedan korisnik.
 
Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za cijepljenje Grada Zagreba nije bilo cijepljenja.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar