clanak False

COVID-19 izvješće - 27.8.2021.

27.08.2021.
Prema podacima HZJZ-a novooboljelo je 98 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih još nismo primili.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 380 uzoraka, od kojih je 77 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 144 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 74 osobe. Od 144 COVID + osobe: 51 osoba je kontakt COVID + osoba, a 40 osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze. Kod 22 oboljele osobe moguća je izloženost u drugim županijama tijekom korištenja godišnjeg odmora (Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska županija, Šibensko-kninska, Zadarska, Karlovačka i Požeško-slavonska županija), a za četiri je osobe obrada još u tijeku. 15 oboljelih osoba doputovalo je iz BIH, Srbije, Crne Gore i s Kosova. Jedna je osoba zaražena na festivalu u Primišlju, a dvije su osobe zaražene na različitim proslavama (vjenčanje, obiteljske proslave). Devet zaraženih osoba nije kontaktirano zbog netočnih podataka (telefona i/ili elektroničke adrese) ili su odbijali primiti pozive. 

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata dijagnosticirano je 10 novooboljelih korisnika.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se šest osoba.

Na cjepnom punktu Velesajam jučer su cijepljene 1494 osobe. Na javni poziv za prvu dozu se odazvalo 950 osoba. 

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 660 aktivnih slučajeva.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar