clanak False

COVID -19 izvješće - 29.4.2022.

29.04.2022.
Prema podatcima HZJZ-a u gradu Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana novooboljela 251 osoba, a broj potencijalno oporavljenih/ozdravljenih je 245.793. U bolnicama su od ove bolesti preminule tri osobe.  
 
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedena su 344 PCR testiranja na SARS-Cov-2, a 208 je nalaza bilo pozitivno.
 
Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju kontaktirali su 263 oboljele osobe: 38 osoba su kontakti COVID + osoba, tri su doputovale iz Turske, Velike Britanije i Italije, 57 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, za 25 osoba obrada je u tijeku, dok je za 134 osobe poslana uputa o mjerama. Četiri osobe obrađene su od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine, dok su dvije izložene na radnom mjestu.
 
U Karanteni Grada Zagreba trenutno nema korisnika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novoobolio je jedan korisnik, jedan zdravstveni i jedan nezdravstveni djelatnik.
 
Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim mjestima Grada Zagreba cijepljene su tri osobe, booster dozom.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar