clanak False

COVID-19 izvješće - 5.2.2021.

06.02.2021.

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 53.
Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 259 antigenskih testiranja, od čega je 25 nalaza bilo pozitivno (9,7%).

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 718 testiranja na SARS-CoV-2, a 48 nalaza je bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 85 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 187 osoba.

Od 85 obrađenih pozitivnih osoba: 30 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 40 osoba su kontakti COVID + osoba. Pet osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a obrada četiri osobe je još u tijeku. Tri su osobe doputovale iz Njemačke i Zanzibara, a dvije su obrađene od strane liječnika obiteljske medicine. Kod jedne je osobe moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi pet korisnika.
Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod tri učenika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te jednog učenika srednje škole, izrečena je mjera samoizolacije za 72 učenika osnovnih te 22 učenika srednje škole.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 407 aktivnih slučajeva.


            Detaljni izvještaj (PDF)


Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar