clanak False

COVID-19 izvješće - 5.4.2021.

05.04.2021.
Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 29, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 48.533, što je 313 osoba više, nego jučer.
Tijekom jučerašnjeg dana nisu provođena antigenska niti PCR testiranja.
Djelatnici Službe za epidemiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ u protekla su 24 sata uspješno kontaktirali 140 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 366 osoba.
Od 140 obrađenih pozitivnih osoba: 35 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 85 osoba su kontakti COVID + osoba. Obrada za 16 osoba je još u tijeku, a jedna je osoba doputovala iz Poljske. Kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, dok je kod jedne osobe moguća izloženost na radnom mjestu. Jedna je osoba strani državljanin.
U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli djelatnici niti korisnici.
Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod šest učenika i dva nastavnika osnovnih te sedam učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 149 učenika osnovnih i 123 učenika srednjih škola.
U Karanteni Grada Zagreba nalazi se šest osoba.
Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 2.316 aktivnih slučajeva.

Detaljni izvještaj (PDF)

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar