clanak False

COVID-19 izvješće - 5.6.2021.

05.06.2021.
Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 52, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 68.013, što je 80 osoba više, nego jučer.
Tijekom jučerašnjeg provedeno je 251 antigensko testiranje, a četiri su nalaza bila pozitivna (1,6%).

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 635 uzoraka, od kojih je 28 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 40 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 108 osoba.  

Od 40 obrađenih pozitivnih osoba, četiri su za sada negativne epidemiološke anamneze, 22 osobe su kontakti COVID + osoba, a obrada za šest osoba je u tijeku. Kod jedne je osobe moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi, a jedna je osoba izložena u domu za starije. Dvije su osobe obradili liječnici obiteljske medicine, a tri su osobe doputovale iz Francuske i Brazila.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljele su jedna zdravstvena djelatnica i jedna korisnica.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod jednog učenika i jednog nastavnika srednje škole, mjera samoizolacije izrečena je za 25 učenika.  

U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima u Gradu Zagrebu cijepljene su 1.802 osobe.

Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 384 aktivna slučaja.

Detaljni izvještaj (PDF)

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar