clanak False

COVID-19 izvješće - 6.6.2021.

06.06.2021.
Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 28, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 68.067, što su 54 osobe više, nego jučer.
Tijekom jučerašnjeg nije bilo antigenskih testiranja.
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 497 uzoraka, od kojih su 23 nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 47 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 68 osoba.  
Od 47 obrađenih pozitivnih osoba, 14 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 24 osobe su kontakti COVID + osoba, a obrada za šest osoba je u tijeku. Kod dvije je osobe moguća izloženost na radnom mjestu, a jedna je osoba doputovala iz Njemačke.
U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nema novooboljelih djelatnika niti korisnika.
Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod tri učenika i dva nastavnika osnovnih te dva učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 88 učenika osnovnih i 21 učenika srednjih škola.
U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba.
Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima u Gradu Zagrebu cijepljena je 1.271 osoba.
Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 384 aktivna slučaja.

Detaljni izvještaj PDF
 

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar