clanak False

LiDraNo 2023.

23.02.2023.

U ponedjeljak, 27. veljače, započinje 32. Županijska smotra literarnog, novinarskog i dramskoscenog stvaralaštva LiDraNo za učenike osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba.  
 

Nakon pojedinačnih dramsko-scenskih nastupa učenica i učenika koje će se u ponedjeljak održati u Satiričkom kazalištu Kerempuh, od utorka do četvrtka održat će se skupni nastupi u Kazalištu Vidra, izložba školskih listova u Hrvatskom školskom muzeju te okrugli stolovi literarnog, novinarskog i radijskog stvaralaštva u prostorima Osnovne škole Antuna Gustava Matoša te Prirodoslovne škole Vladimira Preloga.
 
Na ovogodišnjoj Županijskoj smotri Grada Zagreba, koja završava 2. ožujka, sudjelovat će 530 učenica i učenika iz 60 osnovnih te 300-ak učenica i učenika 35 srednjih škola Grada Zagreba. Organizatori smotre su Osnovna škola Antuna Gustava Matoša, Prirodoslovna škola Vladimira Preloga te Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade.
 
Pobjednici Smotre, koje će odabrati Županijska prosudbena povjerenstva predstavljat će Grad Zagreb na državnoj smotri LiDraNo koja će se održati od 24. do 28. travnja 2023. godine u Vodicama.
 
Svečano otvorenje Županijske smotre LiDraNo Grada Zagreba održat će se u ponedjeljak, 27. veljače, u Satiričkom kazalištu Kerempuh, s početkom u 11 sati.