clanak False

Radovi na Društvenom domu u Čučerju napreduju po planu

04.07.2023.
Nakon što je zgrada Društvenog doma u Čučerju 2020. u zagrebačkom potresu pretrpjela znatna strukturna oštećenja, gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet danas su obišli gradilište nove zgrade Doma čiji su radovi započeli u siječnju ove godine.

Gradonačelnik je istaknuo da je na tom području bio epicentar potresa prilikom kojeg je Društveni dom u potpunosti uništen. U tijeku je gradnja nove zamjenske zgrade koja će biti faksimil starog objekta, što znači da će izgledati kao i prije.

„Ovaj Društveni dom je izuzetno bitan za javni život Čučerja. Novu zgradu Doma koristit će Mjesni odbor Čučerje za svoje potrebe te udruge koje ovdje djeluju. Također, građanima će biti dostupna polivalentna dvorana dostupna za razne društvene, javne i kulturne sadržaje“, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Naglasio je da je Grad Zagreb iz proračuna osigurao oko 1,4 milijuna eura kako bi se novi Društveni dom, koji je dio povijesno-urbane cjeline izgradio te je izrazio nadu da će se njime vratiti društveni život u taj dio grada.

Gradske vijesti