clanak False

Svjetski sportski spektakl ponovno u Zagrebu - FIA WRC rally Croatia 2022.

21.04.2022.
Otvorenje jednog od najpopularnijih automobilističkih natjecanja na svijetu - Svjetskog prvenstva u reliju - održano je danas ispred Nacionalne knjižnice u Zagrebu, a skup su pozdravili:  izaslanik i zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednica FIA-e Anna Nordkvist, predsjednik Hrvatskog Auto i Karting saveza Davorin Štetner, predsjednik Organizacijskog odbora CR 2022 Daniel Šaškin te potpredsjednik Organizacijskog odbora Marin Frčko.

Zamjenik Korlaet je poželio dobrodošlicu vozačima i uzvanicima u glavni grad Hrvatske te izrazio zadovoljstvo što se ove godine po prvi put utrke voze hibridnim automobilima, što smanjuje zagađenje okoliša. Zamjenik je uputio i čestitku u povodu 50. obljetnice WRC-a, a vozačima poželio što uspješniju utrku.

WRC rally Croatia je treća po redu etapa Prvenstva, a vozi se na lokalnim cestama Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije od 21. do 24. travnja.

Ovo je druga sezona Prvenstva koja se održava u Hrvatskoj, u organizaciji Hrvatskog auto i karting saveza te pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, uz sudjelovanje vrhunskih svjetskih vozača.

Gradske vijesti