clanak False

Tradicionalni prijem za članove Diplomatskog zbora

20.01.2022.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, sa suradnicima, upriličio je u gradskoj palači Dverce tradicionalni prijem za članove Diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj, predvođene doajenom, apostolskim nuncijem Giorgiom Linguom.

Iskazujući zahvalnost na dosadašnjoj konstruktivnoj suradnji, gradonačelnik Tomašević je članove diplomatskog zbora upoznao s provedbom politika promjena za bolji Zagreb, a za koje su mu građani dali podršku i iskazali povjerenje na proteklim lokalnim izborima:
Jedan od najvažnijih prioriteta je stabilizacija gradskih financija, a što smo novim Proračunom za 2022. i pokazali. Smanjenje duga, povećanje likvidnosti i učinkovitosti Gradske uprave, pritom vodeći računa da socijalna prava, obrazovanje i zdravstvene usluge ostanu netaknute, bile su glavne smjernice u izradi proračuna, naglasio je gradonačelnik te istaknuo važnost zelene tranzicije kroz osnaživanje kapaciteta, odnosno usluga Zagrebačkog holdinga, posebice usluge zbrinjavanja otpada.
Gradonačelnik je također istaknuo važan iskorak aktualne gradske vlasti u znatnom povećanju broja prijava obnove zgrada javnog sektora za dodjelu sredstava Fonda solidarnosti, te naglasio kako očekuje od Vlade Republike Hrvatske da učinkovitije prati napore Grada Zagreba u obnovi nakon potresa. Hvala svima vama koji nam iskazujete podršku na putu obnove našeg grada! U tom smislu i vise smo nego otvoreni za suradnju i razmjenu dobrih iskustava vaših zemalja kako bismo Zagreb učinili boljim mjestom za svakoga, kazao je gradonačelnik.

U ime Diplomatskog zbora te u ime konzularnih misija i međunarodnih organizacija sa sjedištem u Zagrebu, na tradicionalnom novogodišnjem prijemu gradonačelniku je zahvalio apostolski nuncij Giorgio Lingua.
Želimo vam uspjeh u obavljanju vaših dužnosti i visokih odgovornosti, za dobrobit Zagreba i svih onih koji u njemu žive, rade ili ga posjećuju. Bilo bi nam zadovoljstvo proširiti našu suradnju kako bi pomogli u razvitku grada, za prosperitet i bogatstvo svih njegovih građana, istaknuo je nuncij poželjevši na kraju svim Zagrepčanima sretnu novu 2022.

Prijemu su, uz gradonačelnika, prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, pročelnica Ureda gradonačelnika Martina Jurišić, predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović, pročelnica Stručne službe Gradske skupštine Mirjana Lichtner Kristić, te ravnatelj Uprave za multilateralu i globalna pitanja i izaslanik ministra vanjskih i europskih poslova Sebastian Rogač.
 

Gradske vijesti