clanak False

U Zagrebu bez novooboljelih osoba

19.05.2020.
1/2
Gradonačelnik Milan Bandić je sa zadovoljstvom istaknuo kako nema novooboljelih te je dodao da je dosada testirano više od 10 500 osoba.

''Zahvaljujem svima koji su dali i koji još uvijek daju svoj doprinos u borbi protiv pandemije te pomažu u saniranju posljedica potresa. Osobito zahvaljujem našim herojima koji su i sada po oštećenim krovovima i dvorištima podsljemenskih kuća. Problem svih onih koji nemaju toplu vodu moramo do jeseni riješiti. Ide treća faza podjele materijala po najugroženijim područjima. Sredstva ćemo osigurati rebalansom proračuna i sve dok ne pomognemo i zadnjemu našem sugrađaninu mirovati nećemo!'' pa je pripomenuo da u Zagrebu nitko neće ostati bez toplog obroka i krova nad glavom.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč je rekao da nema novozaraženih i da samoizolacija nije određena niti za jednu osobu. ''Situacija je zadovoljavajuća i polako, ali sigurno se reaktivira zdravstveni sustav.''

Pomoćnik pročelnika za građenje i sanaciju Dario Krnjaković je kazao da su statičari jučer pregledali 204 objekta. ''Pregledano je 20 772 objekta, JVP je i nadalje, prema zahtjevima građana, aktivan na terenu. Odrađeno je 5 058 hitnih intervencija, od čega ih je 1 640 odradilo komunalno redarstvo. Na 4 412 objekata je oštećen dimnjak. Radovi se izvode u Jurišićevoj i na križanju Jurišićeve i Kurelčeve te u Praškoj, Frankopanskoj, Savskoj i na potezu od Klaićeve do Vodnikove ulice''.

''Od 18. svibnja, od 21:00 pa do 19. svibnja, do 11:00 je na 73 gradske lokacije ponovo odložen građevinski otpad. Na dnevnoj bazi je to prosječno 300 tona građevinskog otpada. Sve što se u istome danu ostavi, Holding pokupi i zbrine'', naglasio je Željko Renić iz Ureda za prometno i komunalno redarstvo.

Gradske vijesti