clanak False

''Vukovar i Škabrnja u Zagrebu 29 godina poslije''

16.11.2020.
Danas je gradonačelnik Milan Bandić u auli Gradske uprave otvorio izložbu ''Vukovar i Škabrnja u Zagrebu 29 godina poslije'' što ju tradicionalno organiziraju udruge ''Vukovarske majke'' i Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Gradonačelnik Bandić je podsjetio da je u obrani Vukovara život položilo više od 80 Zagrepčana te da je u tim teškim ratnim vremenima na zagrebačkome području zbrinuto oko 5 000 Vukovaraca. ''Izložene fotografije govore tisuću riječi, a podsjetnik su na sve pale u obrani ovoga grada i naše države. Hvala im za sve!'', rekao je gradonačelnik.

Predsjednica Saveza Ljiljana Alvir je kazala da na ovaj način odajemo pijetet svim nestalim i stradalim i da svima poručujemo da ratne strahote nismo zaboravili ni 29 godina poslije. ''Apeliram na zajedništvo i danas kako bismo zaštitili sve one koji su na bilo koji način ugroženi ovom pandemijom'', dodala je.

Prisutne je pozdravio predsjednik HVIDR-e Grada Zagreba Ante Tandara te predsjednik Kluba veterana 148. brigade HV-a i suorganizator izložbe Milan Zanoški.

Gradske vijesti