clanak False

Gradonačelnik obišao gradilišta i radove na području Sesveta

11.06.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić obišao je, sa suradnicima, gradilišta i radove na području Gradske četvrti Sesvete.
 
Kamen temeljac za objekt MO Kučilovina
 
U Kučilovečkoj ulici gradonačelnik je položio kamen temeljac za gradnju novog objekta Mjesnog odbora Kučilovina te pritom naglasio da je ovo još jedan dokaz ravnomjernog razvoja grada. Sredstva za gradnju objekta, u kojem će biti smješteno i Dobrovoljno vatrogasno društvo, osigurala je Gradska četvrt Sesvete iz Plana komunalnih aktivnosti.
Predsjednik GČ Sesvete Stjepan Kezerić naglasio je da je ovaj objekt jedan od zadnjih koji se još treba sagraditi ili obnoviti u Sesvetama. Zgrada će imati prizemlje, kat i potkrovlje ukupne površine cca 300 m2, a investicija iznosi oko tri milijuna kuna. Objekt Mjesnog odbora koristiti će vatrogasci i građani Kučilovine.
 
Obnovljen dio Vugrovečke ulice
 
Druga lokacija obilaska bilo je područje Mjesnog odbora Popovec, gdje je rekonstruiran dio Vugrovečke ulice u dužini od 363 m. U okviru radova prometnica je proširena na 6 m, izgrađena je nova kanalizacijska mreža s priključcima, nova nadstrešnica za autobusno stajalište te izgrađen nogostup na dionici od Varaždinske do Smičiklasove.
Predsjednica MO Popovec Ljiljana Kutleša napomenula je da je u planu i rekonstrukcija Vugrovečke do groblja Markovo polje te izgradnja semafora na raskrižju Vugrovečke i Varaždinske ulice, koji im je neophodan zbog sigurnosti djece na putu do škole.
 
U tijeku izgradnja objekta MO Sesvetska Selnica
 
Povećanje proračunskih sredstava za Mjesnu samoupravu pun je pogodak jer sami određuju prioritete, a Izgradnja ovog objekta Mjesnog odbora Sesvetska Selnica može biti ogledni primjer, istaknuo je gradonačelnik Bandić u obilasku zgrade.
Predsjednik MO Stjepan Nedeljko rekao je da su ponosni na novi objekt ukupne površine oko 700 m2 na koji su dugo čekali. Budući da se broj stanovnika u Sesvetskoj Selnici znatno povećao, ovaj objekt, u okviru kojeg će biti i DVD, kao i sportsko igralište, uvelike će podići kvalitetu življenja stanovnika, naglasio je Stjepan Nedeljko, zahvalivši Gradskoj četvrti Sesvete i gradonačelniku.
 
Za objekt i sportska igralište iz Plana komunalnih aktivnosti izdvojili smo oko 5 milijuna kuna, dodao je je predsjednik GČ Sesvete.
 
U Sesvetskoj Selnici gradonačelnik je obišao i zeleni otok koji je, kako je istaknuo, ogledni primjerak zelenih otoka kojih će u svakom mjesnom odboru morati biti po 4 – 5. U rubnim dijelovima grada to je puno lakše napraviti nego u središtu grada gdje ima puno manje prostora, a više stanovnika.

Gradske vijesti - 2018.