clanak False

Gradonačelnik posjetio djecu iz Beslana i Sarajeva

13.08.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić i ove je godine posjetio djecu iz Beslana i Sarajeva koja, u organizaciji Grada Zagreba, ljetuju u hostelu Crvenog križa Zagreb Villa Rustica u Novom Vinodolskom.

Izuzetno nam je drago što smo ponovno omogućili ovoj djeci iz napaćenih krajeva nezaboravno ljetovanje na hrvatskome Jadranu. Ovo je mjesto gdje se mogu družiti, upoznati jedni druge i upoznati ljepote Hrvatske, rekao je gradonačelnik Bandić.

Djeca su za gradonačelnika i njegove suradnike pripremila kulturno umjetnički program u  okviru kojeg su pjevali vječni hit Sarajevo ljubavi moja te otplesali tradicionalni ruski ples.

Podsjetimo, riječ je o djeci slabijeg socijalnog stanja iz Sarajeva te o djeci žrtvama terorističkog napada u Beslanu koji se dogodio u rujnu 2004., u kojemu je poginulo 334 civila, od kojih 186 djece. U Novom Vinodolskom djeca iz Beslana ljetuju četrnaesti put, a iz Sarajeva peti put.

Gosti iz Beslana i Sarajeva zahvalili su gradonačelniku i zagrebačkom Crvenom križu na gostoprimstvu te su napomenuli kako je ovo prekrasna tradicija za koju se nadaju da će potrajati.

Zajedno s gradonačelnikom djecu su posjetili i gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka, gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Velimir Piškulić, veleposlanica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Renata Paškalj, otpravnik poslova veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Vladimir Prokhorov te predstavnica Ruske nacionalne manjine grada Zagreba Galina Kovačević.  

Gradske vijesti - 2018.