clanak False

Gradonačelnik u Kozari boku i Kozari putevima

16.05.2017.
Gradonačelnik Milan Bandić obišao je, sa suradnicima, naselja Kozari bok i Kozari putevi. Na nedavno otvorenom sportsko – rekreacijskom centru uz Kanalski put, površine 17.000m2, gradonačelnik je podsjetio na uspješno realiziran projekt koji je plod inicijative građana putem njihovih predstavnika u vijećima gradske četvrti i mjesnih odbora.
 
Sve što smo ovdje, u ovom dijelu Zagreba napravili, vrijedilo bi jedne knjige. Prije 17 godina u 95 % naselja nije bilo asfalta, a kanalizacije i plina nije bilo uopće, rekao je gradonačelnik te poveo okupljene na obilazak naselja u kojem su završeni ili traju radovi na njegovom uređenju. Radujem se što ću uskoro, kada se ugradi sva infrastruktura i asfaltira cesta, vidjeti sretna lica mještana Kozari boka i Kozari puteva te djecu koja će prvi put voziti role na uređenoj cesti.
 
Ovi ljudi ovdje su razlog zašto sam predložio da se vijećima gradskih četvrti i mjesnoj samoupravi povjeri nešto više od 730 milijuna kuna iz gradskog proračuna kako bi tim sredstvima samostalno raspolagali ulažući ih u razvijanje infrastrukture  i komunalnog standarda u svojim četvrtima, dodao je gradonačelnik Bandić, napomenuvši da je to gotovo tri puta više novaca nego prošle godine.
 
Uz podršku gradonačelnika Bandića, Vijeće Gradske četvrti Pešćenica – Žitnjak, u suradnji s vijećima 16 mjesnih odbora na području te četvrti, u zadnje je četiri godine podiglo komunalni standard i cjelokupnu kvalitetu življenja građana toga dijela grada.

U okviru realizacije projekta Izgradnja kanalizacije u naselju Kozari putevi, koji realizira Vodoopskrba i odvodnja, obuhvaćena je izgradnja 8.312 metara kanalske mreže koja je i dovršena te 1.200 kućnih priključaka koji se izvode po zaprimanju individualnih zahtjeva.
 
Nastavlja se s izradom projektne dokumentacije za izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda i vode se postupci javne nabave za izvođenje radova.
 
Gradska plinara je tijekom 2013. započela realizaciju I. faze plinofikacije područja Kozari puteva i Kozari boka. U tijeku je provedba V. faze, a dosad je izvedeno blizu 11 kilometara plinske mreže te je priključeno 240 potrošača. Do kraja godine i završetka V. faze ukupno bi trebalo biti izvedeno 12,3 kilometra nove mreže.
 
Za istaknuti je također da su tijekom 2016. godine Zagrebačke ceste nakon radova na komunalnoj infrastrukturi na području dvaju mjesnih odbora uredile 6,5 kilometara prometnica na 45 lokacija a u 2017. u planu je uređivanje još 6,4 kilometra prometnica.
 

Gradske vijesti - 2017.