clanak False

Izaslanstvo Crne Gore kod gradonačelnika

08.02.2021.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi izaslanstvo Crne Gore predvođeno ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore Ratkom Mitrovićem.

Crnogorska delegacija nalazi se u dvodnevnom posjetu Zagrebu, a susret s vodstvom hrvatske metropole gosti su zatražili zbog mogućnosti osnivanja Zavoda za prostorno uređenje Crne Gore. U Zagrebu je takav Zavod osnovan još 2008. godine, pa su crnogorski kolege ocijenili zagrebačko iskustvo važnim i referentnim.

Gradonačelnik Bandić izrazio je dobrodošlicu visokim gostima, rekavši kako je Grad Zagreb, kao i uvijek, spreman staviti na raspolaganje svo svoje znanje.

Ministar Mitrović zahvalio je gradonačelniku na prijemu te pohvalio napore koji su uloženi u očuvanje i planiranje prostora u Zagrebu. Gosti su potom upoznali zagrebačke kolege s nekim od problema i izazova s kojima se susreću u svome radu izrazivši želju za suradnjom u smislu edukacije i prenošenja bogatog zagrebačkog znanja i iskustva.

Ravnatelj zagrebačkog  Zavoda za prostorno uređenje Ivica Rovis prezentirao je crnogorskom izaslanstvu rad i ustrojstvo „svoje“ ustanove, kao i primarne, zakonski određene zadaće Zavoda, ujedno i najveće takve ustanove u Hrvatskoj.

Na sastanku je bilo riječi i o projektima, regulacijama, zakonskim okvirima kao i iskustvu u financiranju kroz europske fondove, s posebnim osvrtom na sigurnosne planove obzirom da se obje zemlje – i Hrvatska i Crna Gora – nalaze na području koje je seizmički aktivno.

Izaslanstvo Crne Gore, uz ministra Mitrovića, činili su državni sekretar Aleksandar Ašanin i šefica kabineta Đurđina Bulatović te otpravnica poslova Veleposlanstva Crne Gore Irena Prelević.
Uz gradonačelnika Bandića, sastanku su prisustvovali i ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba Ivica Rovis, sa suradnicama, te pročelnica Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Vesna Šimić.
 

Gradske vijesti - 2021.