clanak False

Izgradnja objekta Dom fra Mladen Hrkać

17.05.2017.


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić prisustvovao je danas u Europskoj kući službenom predstavljanju Projekta izgradnje Doma fra Mladen Hrkać.

Krajem 2016. godine Udruga je od Grada Zagreba dobila pravo građenja na građevinskom zemljištu u vlasništvu Grada Zagreba za smještajni objekt Dom fra Mladen Hrkać u okviru kojeg će humanitarna udruga fra Mladen Hrkać nastaviti sa svojim djelovanjem i pružanjem pomoći.

Hvala fra Mladenu Hrkaću na svemu što je napravio, hvala mu na tome što su hercegovački fratri napravili za opstojnost hrvatskog čovjeka  u Hercegovini. Nema ništa plemenitije nego darivati druge i zato je Grad Zagreb Udruzi dodijelio parcelu na Aveniji Gojka Šuška od oko 5000m². Za tri godine tamo će niknuti Dom koji će biti među najljepšima u ovom dijelu Europe, rekao je gradonačelnik u prigodi predstavljanja Projekta.

Predsjednik Udruge Ivan Soldo predstavio je budući Dom i napomenuo kako je početkom 2017. godine Udruga počela s prvim koracima u smjeru pripreme projekta gradnje novog, modernog i funkcionalnog objekta, kapaciteta za 200 osoba u 50 smještajnih jedinica koje će biti različitoga karaktera, ovisno o potrebama korisnika, od osoba s invaliditetom, majki s djecom, osoba koje se pripremaju za transplantaciju ili im je transplantiran organ, do osoba čija vrsta oboljenja i faza liječenja zahtijevaju strogu izolaciju.

Projekt izgradnje objekta Dom fra Mladen Hrkać je od strane brojnih institucija i pojedinaca ocijenjen kao projekt od nacionalnog interesa, naglasio je Ivan Soldo.
 
 

Gradske vijesti - 2017.