clanak False

Izvještaj NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ za 7. studenoga

07.11.2020.
Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a za protekli dan je 575.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljena su 1203 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 453 nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 673 osobe. Mjera samoizolacije izrečena je 746 osoba.

Od 673 obrađene pozitivne osobe: 277 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 245 osoba su kontakti COVID + osoba, četiri su osobe doputovale iz BiH i Ukrajine. 27 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 55 osoba obrada je još u tijeku. Kod šest osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod tri osobe tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama. 23 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Kod tri osobe moguća je izloženost tijekom izlazaka i ostalih društvenih i obiteljskih okupljanja. Obrada za 30 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine.

U devet domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i jednoj ustanovi za obrazovanje osoba s posebnim potrebama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 29 korisnika, sedam zdravstvenih djelatnica i jedne nezdravstvene djelatnice. Jedna je korisnica, na žalost, preminula.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 17 učenika, tri nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 13 učenika i dva nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 356 učenika i 13 nastavnika osnovnih te 231 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 17 osoba.

Zaključno, trenutno su u Gradu Zagrebu 3.594 aktivna slučaja.

Gradske vijesti - 2020.