clanak False

Izvještaj Stožera CZGZ: organizacija rada odgojno obrazovnih ustanova Grada Zagreba

29.01.2021.
Danas je u Gradskoj upravi održana konferencija za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba na kojoj je zamjenica gradonačelnika dr.sc. Olivera Majić izvijestila javnost o epidemiološkim mjerama gradskog Stožera jednoglasno donesenih na 210. sjednici Stožera: mjere koje se odnose na organizaciju odgojno obrazovnih ustanova Grada Zagreba su u ingerenciji Stožera CZGZ i one su usvojene: od  1. do 5. veljače 2021. za sve učenike osnovnih škola, kao i za učenike završnih 4. razreda gimnazija i strukovnih škola te 5. razreda medicinskih škola nastava organizira po modelu A. Za ostale razrede srednjih škola nastava će se organizirati prema modelu C, odnosno na daljinu. 
U glazbenim školama održavat će se prema modelu A samo individualna nastava instrumenta za učenike osnovnih škola te maturante. Od 8. do 12. veljače 2021. za sve učenike redovnih i umjetničkih  osnovnih i srednjih škola nastava će se organizirati prema modelu A.
 
Također, donesen je i prijedlog mjera upućenih na usvajanje Nacionalnom stožeru, a među kojima i dodatne mjere za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi na području Grada Zagreba.
 
„Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za jučerašnji dan je 87“, istaknula je Cecilija Rotim, pomoćnica ravnatelja i glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, na konferenciji za novinare Stožera CZGZ.
„U Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda obavljeno je 700 testiranja na SARS-CoV-2, a mjera samoizolacije izrečena je za 156 osoba. U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi potvrđeni su pozitivni nalazi 37 korisnika i dva djelatnika, dok su u osnovnim školama pozitivna tri, a u srednjoj školi dva učenika“, rekla je glavna sestra Rotim.
Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. Vjekoslav Jeleč je dodao kako je od 25. do 28. siječnja kroz covid ambulante domova zdravlja prošlo 1705 osoba, dok ih je 798 upućeno na testiranje. Brzim antigenskim testovima testirano je 1028 osoba od kojih je 211 pozitivnih, odnosno 20,5%.
Stipo Mandić iz PUZa je izvijestio kako su od 25. do 29. siječnja zabilježili dva kršenja Odluka Nacionalnog stožera te 10 kršenja mjere samoizolacije.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva istaknuo je da su do danas Nadležne gradske službe postupale na 18 114 lokaciji te je prikupljeno 40 135 tona građevinskog otpada.
Također je dodao kako se sutra, 30. siječnja, očekuju veće prometne gužve u ulicama Petra Berislavića i Ulici baruna Trenka, a zbog pregleda i radova na objektima na tim lokacijama.

Zamjenica gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić iznijela je i detaljniji izvještaj o financijskoj procjeni šteta od potresa na današnji dan:  vanjski stručnjaci stručnog povjerenstva odradili su 6 700 terenskih očevida na području gradskih četvrti pogođenih potresom. Verificirano je ukupno 6 450 zapisnika, a inženjeri su na terenu odradili i obradili 23 730 radnih sati.


 

Gradske vijesti - 2021.