clanak False

Konferencija Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba

05.06.2020.
 U Zagrebu je i dalje povoljna epidemiološka situacija, nema novih oboljelih, a od danas je obustavljen rad svih trijažnih ambulanti osim Doma zdravlja zapad, čulo se danas na konferenciji za novinare Stožera Civilne zaštite grada Zagreba na Velesajmu. 

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar je istaknuo kako je Epidemiološka služba Zavoda od 15. ožujka do danas primila preko 150 000 poziva. „Zahvalni smo svim epidemiolozima i njihovim suradnicima koji su odradili fantastičan posao, što pokazuju i brojke - naime Zagreb, s preko 850 000 stanovnika, danas ima samo šest oboljelih“, rekao je.

Tijekom jučerašnjeg dana statičari su pregledali 201. objekt, tako da je do danas pregledano ukupno 23 348 objekata, istaknuo je Dario Krnjaković iz Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba te upravitelji zgrada i nadalje provode aktivnosti na terenu prema prijavama građana te redovito interveniraju. Rekao je također da se radovi na sanaciji štete završeni u Ulici Ribnjak, u tijeku su radovi u Ulici Medveščak, a u sljedećeg tjedna započinje sanacija Draškovićeve ulice prema Mihaljevcu.

Željko Renić iz Sektora za komunalno i prometno redarstvo je istaknuo da su djelatnici do danas postupali na 8 589 lokacije i da su prikupili 20 261 tonu građevinskog otpada, dok su tijekom jučerašnjeg dana sa 145 lokacija prikupili 229 tone građevinskog otpada.

Gradonačelnik Milan Bandić je ponovno zahvalio svim službama i djelatnicima koji neumorno rade već mjesecima te je pohvalio građane na kontinuiranoj odgovornosti. Istaknuo je da je u posljednja dva dana palo 60 litara kiše na kvadratni metar, a nije zaprimljen niti jedan poziv za intervenciju. „To znači da su potkrovlja suha. Ovom povoljnom stanju je zasigurno pomogla i podjela građevinskog materijala te ažurnost službi koje su svakodnevno popravljale oštećene objekte. Da nije bilo toga, Zagrepčani bi trpjeli dodatnu štetu na svojim objektima. Hvala svima koji su u tome sudjelovali“, rekao je.

Na kraju konferencije gradonačelnik Bandić je uručio dva zaključka o dodijeli stanova onima čiji su domovi stradali u potresu. „Ovo je najmanje što možemo napraviti za vas“ rekao je.
U ime najmoprimaca, Gradu Zagrebu, gradonačelniku i Centru za socijalnu skrb zahvalio je Slavko Skender. „Od srca zahvaljujem na brzoj reakciji te što su nam toliko pomogli. Presretni smo“, rekao je.  

Gradske vijesti - 2020.