clanak False

Konferencija Stožera Civilne zaštite

06.05.2020.
Hina / Zagreb.hr - U Zagrebu je u utorak detektiran jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, zbog čega je u samoizolaciju stavljeno 17 osoba, izvijestio je u srijedu zagrebački Stožer civilne zaštite.

"Jučer je u Zavodu testirano 218 osoba, od kojih je jedna pozitivna, a 17 osoba je stavljeno u mjere samoizolacije", izvijestila je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić. 

Kroz trijažne ambulante domova zdravlja, prošlo je 70 korisnika, nikome nije određena mjera samoizolacije, a 30 je poslano na testiranje.

Iz stožera su podsjetili da je danas u ponoć krajnji rok za prijavu štete na građevinama oštećenih u potresu 22. ožujka, a do sada je zaprimljeno oko 23.980 prijava prijava. 
Do sada je pregledana 17.371 građevina, od toga je 5,2 posto neuporabljivih objekata, privremeno je neuporabljivo 21, posto, a uporabljivih objekata je više od 70 posto. 

 
Upitan o izjavi u kojoj roditelji, čija se djeca od 11. svibnja vraćaju u škole i vrtiće, moraju potpisati da nitko u njihovom kućanstvu nije zaražen koronavirusom, gradonačelnik Bandić je kazao da je taj zahtjev apsurdan.
Gradonačelnik je rekao kako je na današnji dan u Zagrebu u vrtićima 430 djece i troje u školama, a da nitko do sada od roditelja nije tražio nikakav papir. 
 

Gradske vijesti - 2020.