clanak False

Konferencija za novinare Civilne zaštite Grada Zagreba

15.02.2021.
Prema podatcima HZJZ u Zagrebu je u zadnji 24 sata 12 novooboljelih osoba. Služba za kliničku mikrobiologiju NZJZ Dr. Andrija Štampar je  u protekla 24 sata obavila 530 testiranja na SARS-CoV-2, a 11 nalaza je bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 24 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije je određena za 257 osoba., rekla je Cecilija Rotim, pomoćnica ravnatelja NZJZ Dr. Andrija Štampar.
Od 24 obrađene pozitivne osobe sedam je za sada negativne epidemiološke anamneze,  13 osoba su kontakti COVID + osoba, a obrada za jednu osobu je još u tijeku. Dvije su osobe bile izložene virusu tijekom putovanja, a kod jedne je osobe moguća izloženost prilikom boravka u zdravstvenoj ustanovi.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli korisnik.
Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod šest učenika osnovnih škola te tri učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 105 učenika osnovnih i 67 učenika srednjih škola. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 318 aktivnih slučajeva.

Željko Renić iz Sektora za komunalno i prometno redarstvo izvijestio je da su nadležne gradske službe do danas postupale na 18 631 lokaciji i da je prikupljeno 41 381 tona građevinskog otpada.

Voditelj operativno komunikacijskog centra Stipo Mandić iz PUZ-a je rekao da je od 12. do 15. veljače zabilježeno 25 kršenja mjera odluka Nacionalnog stožera te 20 kršenja mjere samoizolacije.

Zamjenica gradonačelnika dr.sc. Olivera Majić je upoznala javnost o Javnom pozivu za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u poplavi koji će biti objavljen ovaj tjedan, najkasnije do petka, 19. veljače.
Molimo sugrađane da prate Službene stranice Grada Zagreba na kojima će biti objavljen Javni poziv te da temeljem njega dostave potrebnu dokumentaciju koja će biti navedena u Javnom pozivu. Sugrađani će moći aplicirati za stambene objekte- kuće i stanove za iznos do 12 000 kuna, za posebni dio nekretnine koji se ne koristi za stanovanje do 6 000 kuna i za zajedničke prostorije do 3 000 kuna, istaknula je zamjenica Majić.

Odgovarajući na novinarski upit, pomoćnica ravnatelja Cecilija Rotim izvijestila je da će cijepljenje starijih od 65 godina u gradu Zagrebu početi 22. veljače, na različitim lokacijama unutar grada Zagreba. Starije se osobe trebaju javiti liječnicima obiteljske medicine, a cijepljenje će biti organizirano na punktovima kod domova zdravlja -  istok, centar i zapad te kod Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. 

Gradske vijesti - 2021.