clanak False

Mala dječja olimpijada otpada na festivalu "Pozdrav proljeću"

30.04.2019.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, danas je na trgu Josipa Jurja Strossmayera pozdravio prisutne na Maloj dječjoj olimpijadi otpada koji se održala u sklopu festivala Pozdrav proljeću.                                  
Sudionici koji su se natjecali u tri kategorije imali su zadaću što brže razvrstati kantu kućanskog otpada, biti što spretniji u kantoboju i pokazati znanje u kvizu koji se općenito bavi pitanjima gospodarenja otpadom.

Gradonačelnik Bandić je pozvao natjecatelje da daju sve od sebe i istaknuo važnost ovakvog događaja. Otpad nije smeće, otpad je korisna sirovina. Odvojeno prikupljanje otpada iznimno je važna strategija gospodarenja otpadom. Recikliranje nitko neće učiniti umjesto nas! Samim tim ono što uporabimo moramo i zbrinuti. Gradonačelnik je okupljenima na kraju dodao kako ovo natjecanje u recikliranju, iako s fokusom na mlade, mora biti obaveza svih građana grada Zagreba.

Čestitam organizatorima na sjajnoj organizaciji jer svaka aktivnost s ovakvim ciljem je hvalevrijedna. Također čestitam Plavom timu na pobijedi, ali isto tako mojim dečkima u timu koji su moralni pobjednici, kazao je na kraju natjecanja Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Spomenuti festival organizira udruga Priroda za sve osnovana 2015. s ciljem promicanja blagodati prirode i okoliša s ovogodišnjom temom fokusiranom na očuvanje tla.

Gradske vijesti - 2019.