clanak False

Mjere pomoći građanima za ublažavanje posljedica potresa

19.05.2020.
Danas su predstavnici Zagrebačkog holdinga i Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet održali konferenciju za novinare na temu Mjere pomoći građanima za ublažavanje posljedica, epidemije i potresa  - informacije korisnicima oko načina obustave računa. 
 
Vodeći se prepoznatljivom socijalnom osjetljivošću Grad Zagreb i Zagrebački holding donijeli su niz mjera kojima je cilj olakšati i pojednostaviti svakodnevicu posebice onim sugrađanima čiji su domovi oštećeni u potresu. Uz praktičnu pomoć na terenu, mjere se odnose i na izuzeće od uobičajenih mjesečnih obveza odnosno režijskih troškova.
 
Pročelnik Gradskog ureda Dinko Bilić izvijestio je da je do danas, od ukupno prijavljenih 23 642 objekta pregledno njih 20 770, od čega je 1067 objekata neuporabljivo (crvena naljepnica), a privremeno je neuporabljivo (žuta naljepnica) njih 4223. Svi vlasnici nekretnina koje su označene kao takve su oslobođeni plaćanja komunalne naknade dok se ne vrate u svoje domove, odnosno dok ne budu osposobljeni za stanovanje.
 
Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban je dodala kako se to odnosi na kompletnu uplatnicu Holdinga, odnosno i na račune Čistoće, Vodoopskrbe i odvodnje i Plinare.
Također je objasnila kako su građani koji stanuju u objektima sa crvenom naljepnicom automatski oslobođeni plaćanja naknada, dok oni sa žutom naljepnicom trebaju predati zahtjev. Ova mjera je na snazi sve dok se objekt označen crveno ne vrati u prvobitno stanje, odnosno najduže šest mjeseci za one označene žutom naljepnicom.
 
I pročelnik Bilić i predsjednica Uprave Stojić Deban unaprijed su se ispričali onima koji će možda dobiti uplatnice, a spadaju u ove kategorije. Naime, još uvijek ima oko tri tisuće nepregledanih objekata i teoretski je moguće da su neki s crvenom naljepnicom dobili uplatnicu u travnju iz razloga što svi objekti nisu mogli biti pregledani u isto vrijeme. Takvi će računi biti stornirani.
 
Više informacija na stranicama Zagrebačkog holdinga i povezanih društava i besplatnim brojevima telefona: 072 500 400 ili 0800 8805
 

Gradske vijesti - 2020.