clanak False

Mogućnost podnošenja zahjeva za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga i otpis zateznih kamata za komunalne usluge

15.05.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, održao je danas konferenciju za novinare u Gradskoj upravi na temu Provođenja mjera radi ublažavanja financijski teškoća građana.

Pozivam sve sugrađane koji ispunjavaju uvjete da nam se obrate i podnesu zahtjev za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga i otpis zateznih kamata za komunalne usluge a sve kako bismo ljudima koji su na granici osigurali minimun za dostojan život, naglasio je gradonačelnik Bandić.

Ovo se odnosi na građane Grada Zagreba koji imaju pokrenut ili okončan postupak ovrhe zbog neplaćenih računa izdanih za prijevoz i zbrinjavanje komunalnog otpada, vodne usluge javne vodoopskrbe i odvodnje, usluge opskrbe plinom, a Zahtjev mogu podnijeti oni čiji su neto novčani primici po članu kućanstva u posljednja tri mjeseca jednaki ili manji od 2.200,00 kuna ili su korisnici naknada sustava socijalne skrbi: zajamčena minimalna naknada, pomoć za uzdržavanje ili osobna invalidnina.

* Zahtjev se podnosi u kontakt centru Zagrebačkog holdinga, na adresi Vukovarska 41, Zagreb. Sva dodatna objašnjenja na besplatni telefon: 072 500 400

U gradu Zagreba ima 11 200 naših sugrađana u takvoj situaciji koje ćemo informirati i o mogućnostima vezano uz komunalnu naknadu.

Naime, kako je rekao gradonačelnik, u Odluci o komunalnoj naknadi Grada Zagreba stvorene su pretpostavke građanima sa malim primanjima da ih se u cijelosti ili najmanje u visini 50% oslobodi od plaćanja komunalne naknade za tekuću godinu, za što trebaju podnijeti zahtjev Gradu Zagrebu.

- Oslobođenje 50% iznosa, ako je prosječni prihod po članu obveznikova obiteljskog domaćinstva za prethodnu godinu bio manji od 50% prosječno mjesečno isplaćene neto-plaće po zaposlenom u pravnim osobama Republike Hrvatske u istom razdoblju (odnosno manje od 2842,50 kn);
- Oslobođenje 75% iznosa, ako je prosječan prihod po članu obveznikova obiteljskog domaćinstva za prethodnu godinu bio manji od 40% prosječno mjesečno isplaćene neto-plaće po zaposlenom u pravnim osobama Republike Hrvatske u istom razdoblju (odnosno manje od 2274,00 kn);
- Oslobođenje 100% iznosa, ako je prosječan prihod po članu obveznikova obiteljskog domaćinstva za prethodnu godinu bio manji od 30% prosječno mjesečno isplaćene neto-plaće po zaposlenom u pravnim osobama Republike Hrvatske u istom razdoblju (odnosno manje od 1705,50 kn) ili ako prima stalnu socijalnu pomoć.
 
To je humano, socijalnu, solidarno i odgovorno i ovo je nastavak takve politike Grada Zagreba koja ima svoj kontinuitet i slijed stvari, zaključio je zagrebački gradonačelnik.
 
 

Gradske vijesti - 2017.