clanak False

Načelnik Općine Sveti Petar u Šumi kod gradonačelnika

28.03.2018.

U zagrebačkoj Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima se sastao s Mariom Bratulićem, načelnikom Općine Sveti Petar u Šumi.

Nakon sastanka, Mario Bratulić je medijima izjavio kako su razgovarali o novim projektima na području srednje Istre. Dotakli smo se moguće suradnje u izgradnji „Križnog puta patera Danijela Hekića“ i u organiziranju nacionalne smotre starocrkvenoga pučkog pjevanja „Maša po starinski“ te u pružanju potpore prvoj „Hrvatskoj kući kobasica“ bude li se gradila.

Tedi Lušetić, pročelnik Gradskog ureda za kulturu je naglasio kako ga buduća kulturna suradnja veseli. Između ostalog, „Maša po starinski“ je vrsta starocrkvenog pjevanja te nam je osobito drago što će Grad Zagreb poduprijeti projekt kojim se želi očuvati kulturna i tradicijska baština.

Gradonačelnik je od načelnika Općine Sveti Petar u Šumi primio na poklon uskrsnju špaletu, tradicionalnu istarsku uskrsnu deliciju što ju je gradonačelnik, budući da smo u predblagdanskome vremenu, odlučio pokloniti jednoj brojnijoj zagrebačkoj obitelji istarskog podrijetla, rekla je Sanja Jerković, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

Gradske vijesti - 2018.