clanak False

Najavljen 35. jubilarni Kros Sportskih novosti na Bundeku

06.04.2018.

U organizaciji Sportskih novosti, Hrvatskoga školskog sportskog saveza i Hrvatskoga atletskog saveza na zagrebačkome Bundeku će se 21. travnja održati jubilarni 35. Kros Sportskih novosti, tradicionalna utrka učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske te studenata Zagrebačkog sveučilišta u trčanju u prirodi, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije na Bundeku.
 
Nakon što je zahvalila partnerima i organizatorima bez kojih ovako veliko natjecanja ne bi bilo moguće organizirati, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić je istaknula da Grad Zagreb podržava kulturu sportskog življenja i da pridaje važnost fizičkoj aktivnosti, posebice mladih.
 
Mario Zorko, glavni urednik Sportskih novosti je naglasio da Kros promiče sport i zdravi način života. Kros Sportskih novosti je najpopularnija i najmasovnija utrka za mlade u Hrvatskoj, a broj sudionika iz godine u godinu raste. Ove godine očekujemo preko četiri tisuće natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske. Zbog velikog odaziva i na sugestiju učitelja, ovogodišnje izdanje je po prvi put umjesto u nedjelju organizirano u subotu.
 
Kros Sportskih novosti se s prekidima održava od 1974.
 

Gradske vijesti - 2018.