clanak False

Najavljen 36. kros Sportskih novosti

05.04.2019.
U organizaciji Sportskih novosti i Hrvatskog atletskog saveza, 13. travnja na zagrebačkom Bundeku, će se po 36. put održati Kros Sportskih novosti, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u ugostiteljskom objektu Novi Dvori u parku Bundek.

Gradonačelnik Bandić naglasio je kako Kros Sportskih novosti predstavlja najveće atletsko prvenstvo Hrvatske za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente. Zagreb ide „uz bok“ europskim metropolama kad je u pitanju ulaganje u sport. Ponosan sam na sve one koji trče i dat ću im potporu dokle god sam na ovoj funkciji, ali i poslije.

Najavivši kako će uz 3 000 sudionika na Krosu biti prisutni i brojni veliki sportaši koji će pobjednicima dijeliti medalje, glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko istaknuo je kako mediji imaju obvezu poticati što veći broj ljudi, a pogotovo djecu na bavljenje sportom. Posebno zahvaljujem gradonačelniku Bandiću i Gradu Zagrebu koji toliko predano rade te potiču i pomažu sport, rekao je.

Najbolja hrvatska trkačica Matea Parlov zahvalila je uredniku Zorku i Sportskim novostima  jer su jedni od malobrojnih medija koji podupiru trčanje, a samim time i atletiku. Također bi zahvalila i gradonačelniku Milanu Bandiću te Gradu Zagrebu koji stoje iza ovog sportskog događaja.

Kros Sportskih novosti osobno mi mnogo znači jer sam tu stasala u ozbiljnu trkačicu i ovdje sam se nalazila na ciljnoj ravnini sa svojim najvećim konkurenticama iz juniorske reprezentacije. Htjela bi pozvati što veći broj ljudi, djece i studenata da se priključe ovakvoj jednoj velikoj sportskoj manifestaciji, rekla je trkačica Parlov.

Gradonačelnik Bandić kroz Grad Zagreb pokazuje primjer na koji način lokalna zajednica treba podržavati sport, razvoj sporta i zdrav način života, istaknula je bivša hrvatska atletičarka Ivana Brkljačić.

Kros Sportskih novosti jedno je od najstarijih i najmasovnijih sportskih natjecanja u Hrvatskoj koje okuplja više od 3 000 učenika osnovnih i srednjih škola te 500 studenata.

Uz gradonačelnika Bandića, urednika Zorka, trkačice Parlov i bivše atletičarke Brkljačić na konferenciji su sudjelovali i Boro Stipić iz Hrvatskog atletskog saveza, Damir Šegota iz Hrvatskog olimpijskog odbora te Igor Čović iz Zagrebačkog sveučilišnog sportskog saveza.

Gradske vijesti - 2019.