clanak False

Najavljen 67. „Hanžek“

11.08.2017.
Uoči 67. Hanžeka, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s direktoricom Mitinga Ivanom Brkljačić, obišao je atletski stadion Mladost na kojemu je najavljen 67. memorijal Borisa Hanžekovića, međunarodni atletski miting IAAF World Challenge Zagreb. Obilasku stadiona pridružila se i aktualna olimpijska prvakinja u bacanju koplja Sara Kolak, koja će po prvi puta nastupiti na zagrebačkom mitingu.

Sve ćemo učiniti da ovogodišnji Hanžek bude najuspješniji. Veseli me da će na ovom Mitingu hrvatske boje braniti naše Sandra Perković i Sara Kolak, olimpijske pobjednice i ponos hrvatske atletike, a nadamo se i nastupu Blanke Vlašić, ako joj zdravlje dozvoli. Želim im puno uspjeha i sreće. Ljubiteljima atletike smo ponovno priredili pravi spektakl! -  poručio je gradonačelnik uz poziv sugrađanima da pruže našim atletičarima što veću podršku.

U ime organizatora zahvaljujemo se Gradu Zagrebu i gradonačelniku na kontinuiranoj podršci. Iako su moguće promjene, za sada na Mitingu očekujemo najbolje rangirane bacače kugle jer će uz zagrebačke fontane, kao uvod u Hanžek, nastupiti sva tri medaljaša iz Londona, zlatni Tom Walsh, srebrni Joe Kovacs te najbolji hrvatski bacač, brončani Stipe Žunić. Očekujemo i novog svjetskog prvaka u skoku s motkom Amerikanca Sama Kendricksa i donedavnog prvaka Kanađanina Shawnacy Barbera, kojimaće se pridružiti hrvatski reprezentativac Ivan Horvat. U skoku u dalj stiže nam prvak svijeta Južnoafrikanac Luvo Manyonga. - najavila je direktorica Mitinga Ivana Brkljačić, dodavši da će javnost biti obaviještena o nastupu ostalih velikih imena svjetske atletike u nadolazećim tjednima, jer još stižu potvrde.

Hanžek će i ove godine trajati dva dana, 28. i 29. kolovoza. Prvoga dana u 19,30 održat će se natjecanje u bacanju kugle na uređenom terenu pokraj gradskih fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice, a dan kasnije na stadionu Mladosti slijede i ostale discipline. 

Gradske vijesti - 2017.