clanak False

Najvljen Sanjkaški kup za djecu i obnova sanjkališta Cmrok

15.02.2019.
Hina/zagreb.hr – „Iduću zimu na livadi Cmrok napravit ćemo najbolje sanjkalište u Europi“,  najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare održanom danas na tom kultnom zagrebačkom sanjkalištu.  

"Ove godine smo improvizirali, ali iduće godine će biti najbolje sanjkalište u Europi, koje će ostati za generacije na Cmroku", istaknuo je Bandić na Cmroku gdje će se u subotu, 16. veljače održati Sanjkaški kup na Cmroku za djecu i mlade.

Projekt budućeg sanjkališta predstavio je Igor Žiljak koji je rekao kako je ideja gradonačelnika bila da se na jednu stranu livade Cmrok stavi pokretna traka. Traka će biti dužine 110 metara i djecu će iz dna livade Cmrok voditi nazad gore. Objasnio je da su takvu traku imaju sva uređena svjetska skijališta.

Žiljak je istaknuo i kako je plan da se Cmrok podijeli po pola, da jedan dio bude za sanjkaše, a jedan dio za škole skijanja.

Rekao je kako planiraju i ljetne sadržaje, tako da se tu livadu iskoristi do maksimuma, da djeca mogu ljeti kada je prevruće doći u prirodu i uživati u atrakcijama koje planiraju napraviti.
Od atrakcija naveo je ljetni tubing - spuštanje na kolutu niz plastičnu stazu, zatim vrtuljke, tornjeve za penjanje.

Gradske vijesti - 2019.