clanak False

Nastupni posjet veleposlanika Republike Poljske

05.04.2018.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je danas, u Gradskoj upravi, u nastupni posjet veleposlanika Republike Poljske u RH Nj. E. Andrzeja Jasionowskog koji je na dužnost stupio 1. siječnja ove godine.
 
Veleposlanik je, među ostalim, pohvalio brigu Grada za nacionalne manjine što, kako je istaknuo, nije baš uobičajeno. Izdvojio je i suradnju Zagreba s poljskim gradovima prijateljima Varšavom i Krakowom na području turizma i korištenja sredstava iz europskih fondova. Veleposlanik je, također, izrazio zadovoljstvo zbog izravnih zračnih linija između Zagreba i Varšave kojih je trenutno devet, a uskoro će ih biti četrnaest.
 
Visoki gost je istaknuo da naše dvije zemlje puno toga veže, a posebno je izdvojio arhitekturu. Na kraju susreta veleposlanik Jasionowski je pozvao gradonačelnika Bandića na proslavu Nacionalnog dana Poljske koji se obilježava početkom svibnja, što je gradonačelnik i prihvatio.
 
Zaželjevši veleposlaniku dobrodošlicu u Zagreb, ugodan boravak i uspjeh na novoj dužnosti, gradonačelnik je napomenuo da je Zagreb uvijek otvoren za suradnju.

Gradske vijesti - 2018.